Havuz süpürgesi ve havuz robotu arasındaki farklar nedir ?
Tarih: 16.09.2022 10:54
Havuz süpürgesi ve havuz robotu arasındaki farklar nedir ?
Bir havuz filtresi suyunuzu temiz tutar, ancak havuz zemininde oluşan veya duvarlara yapışan pislikleri temizleyemez. Burası bir havuz temizleyicisinin (genellikle elektrikli süpürge olarak adlandırılır) devreye girdiği yerdir. Havuz temizleyicileri otomatik ve manuel olarak ikiye ayrıır ve her tip havuz temizleyicisinin avantajları ve dezavantajları vardır;
Robotik elektrikli havuz temizleme robotları
Robotik havuz temizleme robotları insan müdahalesine ihtiyaç olmadan çalışan, enerji açısından en verimli ve mükemmel temizlikte en etkili seçenektir. Robotik havuz temizleme robotları, mevcut filtreleme sisteminize takılmak yerine, bir elektrik prizine takılan bağımsız ünitelerdir. Havuzunuzun haritasını çıkarmalarını ve tüm yüzeyin temizlendiğinden emin olmalarını sağlayan yazılımları mevcuttur. Robotik havuz temizleme robotları ilk satın almada en pahalı seçim olmasına rağmen, uzun vadede emme ve basınç tarafı temizleyicileri gibi havuzun pompa sistemine veya filtre sistemine bağlı olmayacağından size maddi açıdan kazanç sağlayabilirler.
Robotik havuz temizleme robotları nasıl kurulur?
Robotik havuz temizleme robotları, kurulumu en kolay seçenektir. Robot uzun bir elektrik kablosuna takılır, çalıştırılır ve havuzun içinde ilerlediği yere yerleştirilir, ilerledikçe havuzun dibini, kenarlarını ve merdivenlerini temizler.
Manuel Vakumlu Havuz Süpürgeleri
Manuel havuz elektrikli süpürgeleri, otomatik temizleme çözümlerinden çok daha ucuz, ancak daha az kullanışlıdır. Kullanıcı tarafından havuz dışında tutulan ve temizlenecek yüzeyler üzerinde sürülen metal ya da plastik uzun bir direğe manuel havuz vakumu takılır. Plastik direkler kimyasallara ve korozyona daha iyi direnç gösterir ancak kullanım sırasında çatlayabilir veya kırılabilir. Metal direkler daha güçlüdür ancak bir tuz klor sisteminde kullanıldığında paslanma ve çukurlaşma olasılığı daha yüksektir. Robotik sistemler gibi, manuel vakumun parçaları kullanımlar arasında havuzun dışında saklanmalıdır. Havuz filtrasyon pompasının emiş tarafına takılır ve en ucuz seçenektir. Bununla birlikte, düzenli el işçiliği gerektirir ve filtrenize emme tarafı havuz temizleyicisiyle hemen hemen aynı tahliyeyi sağlar.
Önemli;
Manuel havuz süpürgesinin dezavantajları oldukça yüksektir. Otomatik robotlar vasıtasıyla toplanan pislikler robotun kendi çöp torbasında toplanırken, manuel havuz süpügesinde vakum ile yapılan temizlikte kirler kum filtresine gitmektedir ve bunun sonucunda ters yıkama süresi artmaktadır. Dolayısıyla kayıp olan su ve kayıp olan havuz kimyasallarının yanı sıra eğer kum filtresi sağlıklı çalışmıyor ise havuz süpürge yapar iken pislikleri tekrar havuza basacaktır havuz rengi bulanacak ve sonuç size çok daha pahalıya malolabilecektir.
Sonuç olarak;
Sizin için doğru havuz temizleyicisi, havuzunuzun genel boyutuna ve şekline ve ne kadar bütçeniz olduğuna bağlıdır.
Havuz keyfiniz sağlıklı olsun!
Havuz inşaatı
Havuz bakımı
Havuz kimyasalları
Havuz ekipmanları
Havuz tasarımı
Havuz projelendirme
Havuz yapımı
Havuz yapım maliyeti
Havuz özellikleri
Havuz çeşitleri
Havuz modelleri
Havuz için malzeme seçimi
Havuz için teknik bilgi
Havuz için öneriler
Havuz için ölçümler
Havuz bakım hizmetleri
Havuz yapımında son trendler
Havuz inşaatında kullanılan teknolojiler
Havuz için güvenliği
Havuz için çevre dostu yöntemler