Havuz Suyu Problemlerİ VE Çözümleri

Tarih: 31.01.2023 20:54
Havuz Suyu Problemlerİ VE Çözümleri

Havuz Suyu Problemleri ve Çözümleri

Havuz suyunda yaşanan problemleri kısa başlıklar altında toplayacak olursak;

Havuz suyunuz bulanık ise;

Klor seviyesi düşük ve siyanürik asit yüksek (100 ppm üstünde) ve yosun üremesinin ilk aşaması başlamış demektir. Ph eski seviyesine getirilmeli ve şok klorlama yapılmalıdır.

Duvar, boru, filtre ve diğer bölgelerde taş oluşmuşsa;

Ph yüksek, CaCO3 (kalsiyum karbonat)çözünürlüğü aşılmış, alkalinite yüksek ve boruların tıkanması nedeni ile filtre basıncı artmış demektir. Ph eski seviyesine getirilmelidir.

Göz ve ciltte tahriş sorunları oluşuyorsa;
 
Ph uygun seviyede değil, yetersiz klorlama nedeni ile bağlı mlor miktarıo yükselmiş ve kirlilik artmış demektir. Ph seviyesi ayarşlanmalı ve şok klorlama yapılmalıdır.

Havuz suyunda köpürme varsa;

Yüksek dozda yosun öldürücü kullanımı ve organik kirlilik mevcut demektir. Taze su ilavesi ve şok klorlama yapılmalıdır.

Havuz suyu parlak değilse; 

Filtrasyon yetersiz ve Ph yüksek ve havuzda çözünmeyen maddeler var demektir. Ph düşürülmeli ve filtre kontrol edilmelidir.

Saçlarda, giysilerde ve kaplamalarda ağarma varsa;

Klor seviyesi çok yüksek ve aşırı klor tüketiminden dolayı maliyet artışı sözkonusu demektir. Klor seviyesi düşürülmelidir.

Havuz suyu renkli fakat berraksa;

Suda metal iyonları mevcut ve metal oksidasyonu oluşmuş demektir. Ph ayarlanmalı ve şok klorlama yapılmalı, CALSTAB iyon tutucu kullanılmalıdır.

Suda mevcut renkli parçacıklar varsa;

Ph düşük ve korozyon (kireçlenme, paslanma olarakta adlandırılan, metalin elektriksel, kimyasal ya da mekanik nedenlerle aşınması.) sonucu metal oksidasyonu gerçekleşmiş demektir. Ph yükseltilmelidir.

Havuz suyu yeşil ve bulanıksa, kaygan yüzeyler ve yosunlaşma oluşmuşsa;

Klor seviyesi düşük ve stabilizer (havuzlarda kullanılan klorun güneş ışığından daha az etkilenmesine ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan bir dengelemekimyasalı) fazla ve yosun üremesi mevcut demektir. Ph ayarlanmalı ve  şok klorlama yapılmalıdır.

Havuzda yeşil ya da kahverengi yosun varsa;

Sudaki serbest klor gereğinden az, dolayısıyla dezenfeksişyon yetersiz ve yosun üremesi mevcut demektir. Ph ayarlanmalı, şok klorlama yapılmalı, yosun önleyici kullanılmalı ve yüzeyler fırçalanmalı ve temizlenmelidir.

Tüm problemlerinizin çözümü için gerekli tüm havuz kimyasalı, havuz dezenfektanı, havuz ekipmanı ve otomatik havuz makinelerini sitemizde bulabilirsiniz.

Havuz keyfiniz sağlıklı olsun!



 
Yükleniyor...