Tuzlu su klorlama cihazını kurduktan sonra, gerçekten başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Yapmanız gereken tek bakım havuz tuzu eklemek ve tuz hücresini her 5-7 yılda bir değiştirmektir . Bunun dışında yapılması gerekenler;
Tuz seviyesi 2.800 – 3.200 ppm arasında olmalı
Kalsiyum sertlik seviyesi 2.000 ppm'nin altında olmalı
Tuzlu su sistemi sezonda en az bir kez temizlenmeli
Dalgalanmaları önlemek için şimşekli fırtınalar sırasında klorlayıcı kapatılmalı
Otomatik olarak klor ekler ve günlük havuz bakımını kolaylaştırır;
Tuz klor jeneratörleri sayesinde klor alımı için harcadığınız zaman ve emek ile suyunuza klor ve havuz şoku eklemek için harcadığınız zaman ve emek size kalır.Tuz klor jeneratörü kullanmanız halinde bunların hiçbirini yapmanız gerekmez, çünkü tuz klor jeneratörü bu işleri sizin için otomatik yapar.
Tuzlu su klor jeneratörleri , klor seviyenizi aktif olarak izler ve gereken tam dezenfektan miktarını otomatik olarak üretir. Bu sadece size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda pahalı klor ürünlerine ve havuz şokuna para harcamayı tamamen bırakmanıza yardımcı olur .
Ayrıca tuz hücresi, pompa açıkken kloru tutarlı bir oranda dağıtmaktadır. Bu da, havuzunuzdaki kimyasal seviyelerde daha az dalgalanmaya neden olacak ve sağlıklı bir dengenin korunmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle, klor ekleme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan yalnızca pH, Alkalinite ve Kalsiyum Sertliğini gerektiği gibi ayarlamanız yeterlidir.
Havuz kimyasalı, denetim ve bakım konularında maliyeti düşüktür;
Tuz klor jeneratörleri ilk yatırım maliyeti yüksek gibi görünse de, her yıl yüzlerce klor ürününden tasarruf etmenizi sağlayarak bunu kolayca telafi eder. İlave olarak; Tuz klor jeneratörünün ürettiği klor kullanılan yüzme havuzlarında suyun pH seviyesi 7,2 - 7,4 aralığında ise yosun önleyici, çökertici, parlatıcı, ayak dezenfektanı, biyo film tabakası önleyici kimyasalları kullanmanıza gerek kalmaz.
Ayrıca düzenli olarak hijyen sağlandığı için denetim ve bakım gibi konularda da maliyet minimum seviyeye düşürülür.
Tuz klor hücresi kullanımında kullacağınız tuzun maliyeti yılda 100 $ civarındadır. Bu nedenle, bir yıllık geleneksel klor ürünlerinin maliyeti 400$-800$ arasında iken, aynı sonuçlar için havuz tuzu maliyeti 100$'dan daha azdır. Bunun yanısıra tuz hücresinin her 4-7 yılda bir değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun maliyeti ise 700$-900$ aralığındadır. Kısaca toz klor jeneratörü kullanımı halinde katlanacağınız maliyet kullanılacak tuz ve tuz hücresinin yenilenme masrafı olacaktır.
Tüm masraflar hesaplandığında geleneksel klorun maliyeti, jeneratörün maliyetiyle başabaş, uzun vadeli kullanımda ise daha yüksektir.
Gözleriniz, cildiniz ve saçınız için daha yumuşak ve sağlıklı;
Tuz klor jeneratörlerinin bu kadar popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri sağlığa olan faydalarıdır.
Geleneksel klorun cildi kuruttuğu, gözleri tahriş ettiği ve hatta bazı yüzücülerde alerjileri tetiklediği bilinmektedir. Tuz klor jeneratörlerinin yüzme havuzlarında düzenli olarak kullanılması ile sürekli olarak dezenfeksiyon sağlanır ve sağlıklı bir yüzme ortamı sağlanmış olur. Böylece havuzlarda göz yanması olmaz. Ayrıca doğal olarak klor oluşumu gerçekleştiği için klora bağlı alerjik reaksiyonlar da söz konusu olmaz.
Öte yandan, tuz klor jeneratörleri tarafından üretilen klor, kıyaslandığında çok daha yumuşak, daha güvenli ve daha sağlıklıdır. Jeneratör tarafından üretilen klor, elektroliz yoluyla üretilmesi ve üretiminde sofra tuzu kullanılması nedeniyle daha organik bir yapıya sahip olduğundan kimyasal olarak sıvı, tablet veya toz klordan çok daha düşük sertliktedir.
Bir tuz klor jeneratörü tarafından üretilen tuzlu su, gerçek tuzlu sudan çok daha az konsantre olduğundan, havuzu kullanırken tuzun tadını denizde yüzerken aldığınız gibi almazsınız. Bunun nedeni , tuzlu su havuzlarının ortalama tuzluluğu 3.200 ppm iken, okyanustaki suyun ortalama 35.000 ppm olmasıdır .
Tuzlu suyun tek başına birçok fayda sağladığı bilinmektedir. Klor jeneratörleri tuzlu suyun daha az yoğun bir versiyonunu üretse de, yine de okyanusta yüzerken elde ettiğiniz faydaların çoğunu sağlar.Tuzlu su;
Fazla vücut yağlarını emer.
Akneye neden olan bakterileri öldürür.
Küçük kesikleri ve sıyrıkları iyileştirir.
Gözenekleri açar.
Enflamasyonu azaltır.
Eklem ağrısını hafifletir.
Sistem otomatik olarak çalışır ve klora bağlı bakteri oluşumu yaşanmaz. Maliyetleri oldukça düşüren cihaz kısa sürede kendini amorti eder. Doğrudan kullanılan klorun zararlı etkilerinden sizi kurtaran tuz klor jeneratörü; kulak, burun ve boğaz gibi bölgelerde de enfeksiyon oluşumunun önüne geçer. Havuzdaki suyun pH değerini de ideal seviyede tutar ve ekonomik bir dezenfeksiyon yöntemi olarak sizlere sunulur.
Daha Az Klor Kokusu
Havuzlarda duyulan ve rahatsızlık veren ağır klor kokusu sanılanın aksine klorun fazla kullanılmasından değil, klorun bakteri ve amanyokla birleşmesiyle oluşan bağlı klorun artmasından kaynaklıdır. Bu nedenle, klor kokusu yoğunlaştığında havuz suyu test edilmeli ve biraz daha klor eklenmelidir. Tuz klor jeneratörleri kullanmanın en büyük faydalarından biri bu kokuyla uğraşmak zorunda olunmamasıdır. Tuz klorlayıcılar daha yumuşak klor ürettiğinden ve otomatik olarak klor miktarını kontrol edip eklediğinden, bağlı klor (kloramin) oluşumu engellenmiş, böylece oluşacak ağır klor kokusu sorunu ortadan kalkmış olur.
Kimyasal bakımını özel bir programla yapabilme imkanı;
Tuz klor jeneratörü klor seviyesini otomatik olarak ölçer ve yönetir. Bunun yanısıra özel bir programlama da yapılabilir. Örneğin; jeneratöryalnızca geceleri çalışacak şekilde programlama yapılabilir. Çünkü geceleri klor eklemek klorun gündüz UV ışınlarından etkilenerek uçmasını engeller, bu da jeneratörün daha iyi çalışmasına ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.
Havuzlarda, kaplıcalarda ve jakuzilerde kullanılabilir;
Tuz klorlayıcılar, spa veya jakuzinize kolaylıkla bağlanabilir. Bu da, daha önce bahsedilen tüm faydaların yanı sıra sıcak ve köpüklü bir spa konforuna sahip olmaya devam edeceğiniz anlamına gelir.
Havuz inşaatı
Havuz bakımı
Havuz kimyasalları
Havuz ekipmanları
Havuz tasarımı
Havuz projelendirme
Havuz yapımı
Havuz yapım maliyeti
Havuz özellikleri
Havuz çeşitleri
Havuz modelleri
Havuz için malzeme seçimi
Havuz için teknik bilgi
Havuz için öneriler
Havuz için ölçümler
Havuz bakım hizmetleri
Havuz yapımında son trendler
Havuz inşaatında kullanılan teknolojiler
Havuz için güvenliği
Havuz için çevre dostu yöntemler